Hnutí Nesmrtelný pluk Ruska zahajuje výzkumnou soutěž s názvem Vnoučata vítězů 2020. Letos získává mezinárodní postavení. Zúčastnit se ho mohou děti z Ruska i ze zemí blízkých i vzdálených zemí ve věku 11 až 18 let. Registrace je k dispozici na stejnojmenném webu.

Podle organizátorů musí účastníci do 15. března prozkoumat práci veterána nebo bojovou cestu veterána a napsat esejovou diskusi o navrhovaných otázkách. Za tímto účelem by děti měly studovat otevřené archivy ministerstva obrany Ruska, válečné noviny a časopisy, jakož i dopisy, dokumenty, fotografie uchovávané v rodině. Vítězové budou pozváni do Moskvy a 9. května se bude konat v průvodu „Nesmrtelného pluku“ na Rudém náměstí.

Cílem soutěže je v rodinách uchovat paměť účastníků Velké vlastenecké války, zajistit kontinuitu generací, zlepšit dovednosti při práci s archivními materiály. Hlavní tezí projektu je „Od historie rodiny k historii země“.

„Díky konkurenci budou školáci z celé republiky i ze zahraničí schopni lépe se učit historii frontové linie své rodiny a naučit se pracovat s archivy a také se seznámit s potomky svých spolubojovníků, kteří prošli Velkou vlasteneckou válkou. Umožňuje dětem a jejich rodičům společně se vrhnout do minulosti a nezapomenout na drsná léta, v níž žili jejich předkové, “uvedl šéf výkonného výboru ruského nesmrtelného pluku.

Všimněte si, že v loňském roce se soutěže zúčastnilo asi 10 tisíc dětí z různých regionů Ruska. Soutěž pořádá Immortal Regiment of Russia Ltd. za podpory ruského ministerstva školství.

Zúčastněte se: https://www.pravnuki-pobediteley.ru