V sobotu 11. května, Škola ruského jazyka a kultury RKOSM pořádala Tvůrčí dílnu věnovanou 220. výročí narození velkého ruského básníka Alexandra Sergejeviče Puškina.

Vedoucí dílny Světlana Polak seznámila současné žáky školy a rodiče s několika málo známými fakty životopisu básníka a jeho dvou pohádek: „… o popu a jeho pracovníkovi Baldovi „ a „… o mrtvé princezně a sedmi bohatýrech“. Díky vedení RKOSM byly připraveny a vystaveny soutěžní práce, aby se přítomní seznámili s nimi, z minulého roku ze soutěže „Přepisujeme Puškina“ a reprodukce obrazů slavných umělců k pohádkám Puškina. Aktivně se účastnily této akce učitelky školy, četba „Pohádky z carovi Saltanovi“ a ukázka ilustrací k ní ukončily přednáškovou část dílny.

Všem, kteří projevili zájem, hlavně dětem, bylo předloženo si fantazírovat na téma Puškinových pohádek, namalovat oblíbené pohádkové postavy nebo prostě krasopisně přepsat malý úryvek. I ti nejmenší se nebáli, trochu se pocvičili na omalovánkách, s potěšením kreslili dub zelený s Rusalkou a Babou Jagou, legrační čerty, kteří se odvážili soutěžit se samotným Baldou, zlou carevnou otrávené jablko.

Díky provedení Tvůrčí dílny bylo více než dvacet děl přidáno do celkového počtu prací v soutěži „Přepisujeme Puškina“ (doba dodání soutěžních prací je do 25. května v kanceláři školy, kde se nachází také báječné dvoudílné vydání kompletního díla A.S. Puškina).