Mix uměleckých a kulturních zážitků. To je Babylonfest

Pestrý a bohatý program připravil i v letošním roce tradiční festival Babylonfest – Dny brněnských národnostních menšin. Ve dnech od 12. do 16. září představí lidé mnoha národů, kteří žijí v Brně, poutavý mix uměleckých a kulturních zážitků.

Široké veřejnosti festival ukáže tradiční lidovou kulturu, kterou si uchovávají jednotlivé menšiny. Přínos tohoto jistě zajímavého projektu je zejména ve vzájemné komunikaci, výměně zkušeností a vzájemném obohacení všech účastníků společného setkání národnostních menšin žijících v Brně.

Opět se můžete těšit na tradiční prvky programu jako sázení stromů národů – letos v režii spolku jižních Slovanů a Chorvatů – v úterý 12. září od 17 hodin v parku Lužánky, ochutnávku národních pokrmů Syřanů, Řeků, Rusů a Maďarů a skvělé hudebníky skupiny Kumbalu. Ve středu 13. září se uskuteční literární dílna v Sále B. Bakaly a ve čtvrtek mimo jiné charitativní open air koncert skupiny Čankišou v letním areálu na Moravském náměstí. Novinkou letošního ročníku je koncert Podoby hudby ve dvoraně Uměleckoprůmyslového muzea. Závěrečný sobotní program a průvod krojovaných národních souborů se uskuteční v parku na Moravském náměstí.

Festival pořádá Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva města Brna ve spolupráci s organizacemi národnostních menšin a TIC BRNO p. o., pod záštitou primátora statutárního města Brna Petra Vokřála.