27.5.2017 в 16.00 часа

КОНЦЕРТ КЛАССИЧЕСКОЙ МУЗЫКИ

произведения

С. Рахманинова и А. Скрябина

ИСПОЛНИТЕЛИ ЛАУРЕАТЫ КОНКУРСОВ

Viktor Vojnovič

Nikol Bóková

Pavel Zemen

Koncertní sál JAMU, Nám.Komenského 6, Brno. 

ВХОД СВОБОДНЫЙ!

Životopisy:

Viktor Vojnovič navštěvoval ZUŠ v Chebu a ve Frant. Lázních pod vedením J. Peškové a jako modelový žák HAMU v Praze, pokračoval na českobudějovické konzervatoři u MgA. Evy Peřinové. Na JAMU studuje v klavírní třídě prof. Aleny Vlasákové v doktorském programu. K české klavírní špičce své generace jej zařadily zejména úspěchy v soutěžích — 2. cena v soutěži konzervatoří a 2. cena v mezinárodní soutěži Beethovenův Hradec, v posledních letech pak především 3. cena v mezinárodní soutěži Anemos v Římě, 3. cena v mezinárodní soutěži Accademia Musicale Romana a Čestné uznání v Mezinárodní soutěži L. Janáčka v Brně 2017.

 

Klavíristka Nikol Bóková letos absolvuje magisterské studium na Janáčkově akademii múzických umění v Brně pod vedením doc. Jana Jiraského. V předešlé koncertní sezóně vystoupila dvakrát jako sólistka s Janáčkovou filharmonií Ostrava (již popáté), nahrávala pro Filharmonii Brno. Vlastní recitály hrála v České republice, Dánsku, Německu, Polsku, Itálii a na Slovensku. Sólově vystoupila na loňském ročníku Janáčkova máje. Nikol je laureátkou několika mezinárodních soutěží. Od roku 2016 nahrává premiérově kompletní dílo Oskara Nedbala pro Český rozhlas. Vedle interpretace klasické hudby tvoří své autorské hudební projekty.

Pavel Zemen absolvoval Konzervatoř v Českých Budějovicích ve třídě MgA. Marie Šimkové-Kotrčové. V současné době studuje na JAMU v Brně v magisterském stupni u prof. Aleny Vlasákové. Získal 1. ceny v mezinárodních klavírních soutěžích v Praze, Brně, Ostravě, Římě, Vídni a řadu dalších ocenění. Sólově vystupuje na významných hudebních festivalech (Pražské jaro, Janáček Brno, Janáčkův máj, MHF Český Krumlov, Le strade d´Europe ve Vilniusu). Zvítězil v soutěži o stipendium firmy Yamaha, Nadace Český hudební fond jej zařadila na prestižní prémiovou listinu mladých umělců ČR. Spolupracuje s Českým Rozhlasem.